نتیجه ای یافت نشد
نویسنده:
علی تقدسی نژاد1403/3/5
یکی از روشهای مرسوم در صنعت چاپ، چاپ الکتروفتوگرافی است که با نامهای خشکنگاری، زیروگرافی (به انگلیسی: Xerography)، برقشیدنگاری یا الکتروفتوگرافی (به فرانسوی: Électrophotographie) نیز شناخته میشود. چاپ الکتروگرافی یکی از روش بسیار سریع و جز روش چاپ دیجیتال محسوب میشود. در این مقاله با مراحل چاپ الکتروفوتوگرافی آشنا شویم.
پیش از آنکه چاپ الکتروفتوگرافی توسط چستر کارلسون (Chester Carlson) در سال ۱۹۳۸ ابداع شود. در سال ۱۷۷۸ جرج کریستوف لیختنبرگ یک روش چاپ الکتروستاتیکی ابداع نموده بود، اما کارلسون این روش چاپ را با عکاسی درهم آمیخت. روش اولیه کارلسون زمانبر و طاقت فرسا بود زیرا چندین مرحله این روش به صورت دستی و با ورقهای مسطح انجام میگرفت. اما حدود ۱۸ سال بعد با کشف این نکته کلیدی که بجای ورقهای مسطح باید از استوانه فلزی با روکش سلنیوم استفاده کرد این روش به صورت کاملاً خودکار انجام گرفت. این تکامل باعث تولید اولین دستگاه کپی خودکار به نام زیراکس ۹۱۴ در سال ۱۹۶۰ توسط شرکت هالویید-زیراکس شد.
مقاله پیشنهادی «قطعات اساسی در چاپ دیجیتال»
در مقاله قبلی «چاپ دیجیتال صنعتی چیست؟» به معرفی چاپ دیجیتال و معرفی کوتاهی از روشهای مختلف چاپ دیجیتال پرداختهایم. روش الکتروفتوگرافی (چاپ دیجیتال تونری) یک روش فتوکپی خشک است که در آن از مایعات شیمیایی استفاده نمیشود و فرآیند چاپ به صورت دیجیتال صورت میپذیرد. فرآیند چاپ الکتروفتوگرافی به صورت کلی به دو روش تونری (جامد پودری) و شیوه مرکب مایع (دیجیتال مرکبی) استفاده می شود که ما در این مقاله روش تونری را با توجه به کاربرد روزافزون آن بررسی می کنیم.
روش تونری به نسبت روش دیجیتال مرکبی در الکتروفتوگرافی محبوبیت بیشتری دارد. در روش تونری ، تصاویر به وسیله مرکب های پودری که توانایی باردار شدن دارند، ایجاد می شوند. فرآیند چاپ به این صورت است که غلطک درام توسط شارژینگ یونیت باردار می شود و نور لیزر ساطع شده از واحد رایتینگ یونیت نقاط مد نظر برای چاپ را تحت تاثیر قرار داده و بار منفی درام یونیت در ان نقاط را خنثی می کند. به این تصویر متشکل از بار الکتریکی بر روی درام تصویر پنهان گفته می شود. پودر تونر که به واسطه ذرات دولوپر بار شده است جذب نقاطی از درام می شود که بار منفی ان خنثی شده است و به این واسطه تصویر چاپی بر روی درام شکل می گیرد. این تصویر به واسطه ترنسفر بلت به کاغذ منتقل می شود و در اثر حرارت بخش فیوزنیگ بر روی کاغذ، تثبیت می شود. در سیستمهای الکتروفتوگرافی تونری به دلیل سرعت بالای ذوب شدن پودر رنگ روی کاغذ، سرعت چاپ نیز نسبت به روش های جوهرافشان بیشتر است. از جمله مزایا سیستم های تونری می توان به بالا بودن سرعت چاپ در این روش اشاره کرد. به دلیل سرعت بالای چاپ و کیفیت و دقت چاپ، روش چاپ تونری یکی از پر استفادهترین تکنیکها در چاپ دیجیتال میباشد.
مقاله پیشنهادی «نگهداری از قطعات دستگاه چاپ»
فرآیند چاپ به روش تونری شامل 6 مرحله بارگیری، تصویرنگاری، دولوپینگ، انتقال ، فیوزینگ و پاکسازی می شود. که در ادامه به تفصیل این مراحل را بررسی می کنیم.
در مرحله اول، یک ولتاژ منفی بالا تقریباً 900- ولت به یک غلتک شارژینگ یونیت ارائه می شود. ولتاژ مورد استفاده بسته به سازنده و مدل متفاوت است. غلتک شارژینگ یونیت یک لایه یکنواخت از بار منفی را روی سطح درام اعمال می کند. مقاومت پوشش درام حساس به نور، به نور اجازه می دهد تا بار الکتریکی روی سطح باقی بماند.
از لیزر برای چاپ تصویر بر روی سطح باردار استفاده می شود. از آنجایی که پوشش حساس به نور روی درام هنگام قرار گرفتن در معرض نور، رسانا می شود، بارهای روی سطح درام در معرض لیزر به لایه پایه که به زمین متصل است هدایت می کنند. حاصل این فرآیند یک تصویر نزدیک به صفر ولت و یک پس زمینه منفی است. این به عنوان تصویر نهفته شناخته می شود.
بسیاری از چاپگرها و پرسهای دیجیتال از سیستم دولوپر دو جزئی استفاده می کنند (شکل). دولوپر مخلوطی از تونر غیر مغناطیسی و یک حامل مغناطیسی است. همانطور که دولوپر به هم زده می شود و ذرات روی یکدیگر ساییده می شوند، یک بار تریبوالکتریک بین آنها ایجاد می شود. تونر دارای بار منفی میشود در حالی که حامل مثبت میشود. بارهای مخالف باعث می شود که تونر به سمت حامل جذب شود. یک غلتک دولوپر مغناطیسی حامل براده آهنی را در راستای خطوط مغناطیسی نیرو نگه می دارد که یک برس مغناطیسی را تشکیل میدهند. این برس مغناطیسی به نوبه خود تونر جذب شده را به سطح درام میبرد. یک بایاس منفی بالا به غلتک توسعه که تونر را روی درام دفع میکند اعمال میشود. تونر به مناطقی از درام که توسط لیزر بار الکتریکی صفر ولت دارد، جذب میشود. به این ترتیب تونر بر روی تصویر نهفته روی درام قرار می گیرید و تصویر ظاهر می شود.
در روشهای پیشرفته چاپ دیجیتال تونری، انتقال تونر از درام به کاغذ به واسطه ترنسفر بلت اتفاق می افتد. تصاور توسعه یافته درامهای هر رنگ به ترنسفر بلت منتقل میشود. دراین مرحله انتقال، تصویر چهاررنگ روی ترنسفر بلت شکل می گیرد و در مرحله بعد به روی کاغذ منتقل میشود.
مقالات پشنهادی «تأثیر فناوری چاپ دیجیتال بر رشد کسب و کارها» - «بهترین دستگاه های چاپ دیجیتال»
این مرحله نهایی در فرآیند الکتوفوتوگرافی است. مکانیزم فیوزینگ یا فیوزر از یک غلتک حرارتی، یک غلتک فشاری و مکانیزم تمیزکننده تشکیل شده است. تونر بیشتر از رزین تشکیل شده است. هنگامی که تونر توسط غلتک حرارتی و فشار اعمال شده توسط غلتک فشار کمپلمان گرم می شود، ذوب می شود و به الیاف ورق فشرده می شود. تونر هرگز توسط کاغذ یا بستر جذب نمیشود، بلکه به سطح چسبیده می شود. یک بار منفی به غلتک گرمایی یا تسمه اعمال می شود تا از جذب تونر به سمت آن جلوگیری کند و بخش تمیز کننده هرگونه تونر یا سایر آلودگی هایی را که ممکن است روی غلتک حرارتی باقی مانده باشد حذف میکند. همچنین ممکن است گرما به غلتک فشار (در دمای بسیار پایین تر) اعمال شود تا از پیچ خوردن ورق جلوگیری شود.
دو مرحله تمیز کردن و پاکسازی، مراحل پس از تصویربرداری هستند که برای آمادهسازی سطح درام برای چرخه چاپ بعدی ضروری هستند. در مرحله تمیز کردن پس از مرحله انتقال تونر از درام به ترنسفر بلت، ممکن است مقداری تونر روی سطح درام باقی بماند. اگر در آنجا باقی بماند، پسزمینه هر چاپ متوالی به آرامی تیرهتر و کثیفتر میشود. برای جلوگیری از این امر، یک تیغه تمیزکننده به نام بلید ترنسفر، تونر باقیمانده را از سطح درام پاک میکند. برخی از سیستم ها این تونر را به واحد در حال توسعه بازیافت میکنند، در بیشتر دستگاه های چاپ صنعتی، تونر در یونیت تونر ویست و در یک ظرف برای دفع جمع آوری می شود. در مرحله پاکسازی یک لامپ LED طول درام را در معرض اسکن می کندولتاژ سطح درام صفر ولت می شود و سطح درام برای مرحله شارژ چرخه چاپ بعدی آماده میشود.
ما در پدید پردازش تمامی مدلهای دستگاه کونیکا مینولتا مخصوصا دستگاههای قدیمی را پشتیبانی میکنیم؛ از دستگاههای چاپگر، اسکنر، دستگاههای چندکاره، و دستگاههای کپی. خدمات ما شامل پشتیبانی فروش، سرویس و تعمیرات تخصصی تمامی قطعات داخلی و عملکردی دستگاه چاپ میشود. دستگاههای کونیکا مینولتا به دلیل فناوری پیشرفته و طراحی خاص نیازمند تعمیرات حرفهای و دقیق میباشد، تیم ما دارای تکنسین با تجربه و دارای تخصص لازم برای انجام این تعمیرات است که بتواند تعمیرات دستگاه شما را در سریعتر زمان ممکن بدون هیچ مشکل خرابی اضافی به دستگاه انجام دهد.
مقالات پشنهادی «دستگاه های مناسب برای ورود به صنعت چاپ» - «نحوه تولید کارت هوشمند»