نتیجه ای یافت نشد
Digital Marketing Department
1402/7/11
اغلب مردم بر این باور اند که چاپها با یکدیگر تفاوتی ندارند و تمامی روش های چاپ نتیجه ای یکسان ایجاد میکنند. در این مقاله تلاش داریم تا به سوال های شما درمورد دو روش چاپ افست و چاپ دیجیتال پاسخ دهیم و همچنین تفاوت این دو روش را توضیح دهیم تا از اشتباهات احتمالی در چاپ جلوگیری شود و کیفیت چاپ شما افزایش پیدا کند.
چاپ افست یا لیتوگرافی، از متداولترین روشهای چاپ جهت انجام اموری تجاری میباشد که تیراژ بالایی دارند. در فناوری چاپ افست (Offset) صفحاتی به کار گرفته میشوند که غالباً ساخته شده از آلومینیوم میباشند، و جهت جابجا نمودن تصویر روی یک «روکش (blanket)» لاستیکی و پس از آن چاپ تصویر روی یک ورق کاغذ به کار میرود. به سبب آنکه در این روش جوهر به طور مستقیم روی کاغذ انتقال نمییابد، این روش را چاپ افست مینامند.
روند کار چاپ افست به گونه ای میباشد که نخست در قسمت لیتوگرافی، طبق طرح نخستین، صفحاتی ساخته شده از جنس آلومینیوم در قالب زینک (پلیت) طراحی میگردد. به سبب آنکه در چاپ افست سیستم رنگی CMYK به کار میرود معمولاً برای طرحها چهار زینک جداگانه مختص هر رنگ تولید میگردد. اما در معدود مواردی یک زینک دیگر جهت ترکیب رنگ استثنائی دستی هم تهیه میشود. زمانی که هر کدام از این زینکها آماده شد زمان آن است که آنها را به طور مجزا در بخش برجهای رنگی دستگاه چاپ قرار گیرند. در این موقعیت هر زینک از یکی از چهار رنگ CMYK تغذیه میشود. رد شدن کاغذ از رولهای آغشته به رنگ در هر بخش سبب آن میشود که رنگ مرتبط و استاندارد با درصدهای رنگی طرح نخست بر روی کاغذ انتقال یابد تا در آخرین بخش تصویر آخر و نهایی بدست آید.
مقاله پیشنهادی «دستگاه های مناسب برای ورود به صنعت چاپ»
چاپ دیجیتال روشی دیگر برای چاپ میباشد که روز به روز درحال رواج است. در این سبک چاپ، مراحل دشوار و طولانی چاپ افست درکار نیست و از سادهترین روشهای چاپ میباشد. در چاپ دیجیتال، جوهر مستقیما بر روی سطح انتقال مییابد. در نظریه دیگر، چاپ دیجیتال قابلیت آنرا دارد تا تنها در رنگهای سیاه و سفید و CMYK چاپ گردد و توانایی چاپ رنگهای واقعی مثل پنتون یا HKS را دارا نمیباشد. چاپ دیجیتال روش مورد نظر شما نخواهد بود اگر کار چاپی شما نیازمند تطابق کامل پنتون میباشد. پرینتر لیزری و چاپگر جوهرافشان که در اکثر ادارات و همچنین منازل قابل مشاهده هستند، از زیر مجموعه های چاپ دیجیتال میباشند. این دستگاه با ابعاد بزرگتر، سرعت بالاتر و دقت بیشتر در چاپخانه ها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
مقاله پیشنهادی «بهترین دستگاه های چاپ دیجیتال»
پس از مطالعه ویژگی دو روش چاپ افست و دیجیتال شما میتوانید با توجه به فاکتور های مد نظر خود یکی از این دو روش را انتخاب کرده و کار خود را با آن انجام دهید.
نکات قابل توجهی در بحث انتخاب روش وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
هدف شما از چاپ چیست؟ کارت تجاری با متریالی خاص، یا کار چاپی در مقیاس و برش خاص؟ چاپ دیجیتال در مقایسه با گذشته انعطاف بیشتری بدست آورده است اما همچنان از چاپ افست عقب تر است. چاپ افست قابلیت آنرا دارد تا بر روی متریالهای گوناگون در مقیاس و برشهای مختلف چاپ انجام دهد.
در صورتی که پروژه شما نیازمند رنگ متفاوتی بوده و شما باید سیستم تطابق پنتون را به کار گیرید، چاپ افست را انتخاب نمایید چرا که چاپ دیجیتال تنها ارائه دهنده بهترین رنگ و نزدیک ترین رنگ به رنگ مد نظر شما میباشد.
درصورتی که قصد دارید قبل از ادامهی چاپ پروژهی خود در آغاز نمونهی چاپی اولیه را مشاهده نمایید تا از لحاظ کیفیت و استانداردهای مدنظر مطمئن شوید، چاپ دیجیتال برای رفع این نیاز شما گزینه مناسب تری میباشد. چراکه در چاپ افست، به سبب تهیهی صفحه و ترکیب رنگی، ارائهی نمونهی رنگی برای شما تنها با صرف هزینه ی هنگفتی امکان پذیر خواهد بود!
نکته ی حائز اهمیتی که نهایتا باید ذکر شود آن است که پس از در نظر گرفتن نیاز ها و فاکتور های هدف شما، موضوعی که بیشترین تاثیر را روی انتخاب شما دارد سلیقه ی شماست و همین موضوع است که به انتخاب شما تمایز میبخشد و باعث میشود انتخابی هوشمندانه و البته مورد پسند داشته باشید.
مقالات پیشنهادی «آخرین اخبار درباره دیجیتال سازی چاپ صنعتی» - «نمایشگاه چاپ و بسته بندی دبی 2024»